PraChleb - Źródło Zdrowia i Urody

Opinie

Najpożyteczniejszy dla człowieka jest pokarm prosty - Piliniusz Młodszy

Napisz opinię

Twoja opinia jest dla nas ważna.

Bład. Pola ozaczone gwiazdką * są obowiązkowe.
Dziękujemy z dodanie opinii. Wkrótce pojawi się na stronie.

prachlebiarz, 2018-10-26 19:39

Albo się te chlebki lubi albo nie. Namacalne zalety - sycące, na swój sposób smaczne - inne niż typowe pieczywo ze sklepów/piekarni - ja je lubię, moja rodzina już nie Pewne wady - niestety mrożenie nie jest bez wpływu na jakość -szybciej wysychają, czasem się kruszą (szczególnie żytni), nie są to "pulchne chleby", raczej "wiecznie czerstwe", nie są też długo wilgotne (max 3-4 dni), dostępność mocno ograniczona - rzadkie wypieki - co nie pozwala cieszyć się świeżym pieczywem - trzeba mrozić. Jem to pieczywo od dawna, polecam wersje premium każdego rodzaju. Nie jest to pieczywo typu " świeża pajda chleba i smalec", warto kupić, spróbować i ocenić czy "pasuje". Na swój sposób produkt "trochę dla koneserów".

 

Adam, 2018-10-13 22:07

Od dawna szukałem bezpiecznego chleba dla diabetyków ... ciesze się, że wreszcie mogę jeść świeże, zdrowe i smaczne pieczywo! Mieszkam w centrum Łodzi więc chleb odbieram raz w tygodniu na kilińskiego 74.

 

Aneta, 2018-10-06 21:04

Moja dieta wymaga wykluczenia drożdży i pszenicy. Zamówiłam żytni premium. Zachowuje walory smakowe nawet po zamrożeniu. Pyszny! Polecam.

 

Gerard - Łódź, 2018-10-04 11:23

Przez ostatnie trzy tygodnie żywiłem się głównie kanapkami z PraChleba. Cieszyła mnie myśl, że prazboża zapewniają dodatkowe wartości odżywcze organizmowi, choć dodatkowych walorów smakowych nie zauważyłem, ale może to i dobrze, bo dodatek nasion w wersjach premium wystarczająco urozmaicają jego smak. Dla mnie najważniejszy jest fakt, że chleb jest robiony starą metodą z pełnego ziarna, na naturalnym zakwasie bez żadnych ulepszaczy. Nie bez znaczenie jest to, że długo jest świeży, a nadal smaczny nawet czerstwy. Po rozmrożeniu nie kruszy się podczas krojenia jak niektóre inne chleby. Zauważyłem, że dobrze wpływa na pracę jelit. Skłaniam się do opinii innych konsumentów, że jest sycący i choć mam w zwyczaju się najadać się do oporu, to mimo tego nie przybieram na wadzę jak to bywało po chlebach pszennych. Moim faworytem jest żytni basic i premium ponieważ cena jest najbardziej przystępna.

 

Małgorzata - Łódź, 2018-10-03 16:19

Jest to bardzo smaczny chleb i długo zachowuje świeżość nie tracąc walorów smakowych.

 

Nina i Damian - Bandrów, 2018-08-15 07:29

Mieszkamy w Bieszczadach i sami pieczemy chleb. Niestety nie zawsze w okresie letnim znajdujemy na to czas. Jesteśmy takimi "wariatami" że w zasadzie nic nie kupujemy - wszystko lub prawie wszystko staramy się wytwarzać sami. Już straciliśmy nadzieję na zjedzenie dobrego chleba nie pochodzącego z naszego pieca aż tu nagle pojawia się PraChleb! Cudowny, prosty, pełnowartościowy i zwyczajnie lub nie zwyczajnie – PYSZNY. Bardzo syty i odżywczy – długo utrzymuje świeżość. Bardzo podoba nam się również idąca za chlebem filozofia jego wypieku i to że piecze się go z prastarych, ziaren takich jak samopsza czy płaskurka. Serce właścicieli wkładane w wypiek tego chleba aż czuć żując jego każdy kęs. Pamiętam chleb mojej babci, wyrabiany na kuchennym blacie wśród babcinych delikatnych pląsów i przyśpiewów. Pełen serca, miłości - pieczony w prawdziwym piecu chlebowym. Dla nas ten chleb jest dokładnie taki sam. Po prostu wiem co jem….Dziękujemy że jesteście!

 

Agnieszka - Łódź, 2018-07-05 14:11

Pieczywo zachowuje długo świeżość, można je zamrozić i nic nie traci ze swoich walorów. Jest bardzo smaczne i pożywne. Jedząc to pieczywo szybciej czuję się najedzona, zatem dla osób chcących dbać o sylwetkę uważam, że jest to doskonałe rozwiązanie. Szczególnie smakują mi chleby z ziarnem.

 

Mariola - Łódź, 2018-07-01 20:57

Spróbował‚am większość‡ chlebków, wszystkie są… wyją…tkowe. To co zauważył‚am to poprawę™ przemiany materii. Chleb możźna przechowywać‡ w lodówce-dł‚użej zachowuje swoją… ś›wieżość‡. Powiem szczerze, że zamówiłam więcej i zamroziłam. Po odmrożeniu, chleb smakował bez zmian. Moim faworytem jest żytni i żytni premium. Polecam osobom dbającym o swój przewód pokarmowy.

 

Patrycja - Łódź, 2018-04-17 08:56

Próbowaliśmy wszystkich rodzajów prachleba. Każdy domownik miał innego "faworyta", ale wszystkie chleby mają piękny zapach, utrzymującą się sprężystość i domowy smak. Co ważne, chleb jest naprawdę sycący. Transakcja i odbiór bez problemu i na czas. Chleb jeszcze ciepły. Produkty godne polecenia.

 

Sabina - Łódź, 2018-04-07 22:26

Spróbowałam wszystkie chleby. Zdecydowanie moim faworytem są żytnie pieczywa. Od momentu kiedy zjadłam pierwszy kawałek innego chleba nie kupuję :)

Włodek - Łódź, 2018-03-21 15:64

W końcu pieczywo z prawdziwego zdarzenia, a nie watka dla niemowląt. Odpowiednia twardość i przy tym bardzo smaczne.

 

Żaneta - Warszawa, 2018-03-18 09:50

O chlebach dowiedziałam się od znajomej. Są bardzo smaczne i zdrowe, skórka fajnie twarda. Tradycyjnie kupuje żytnie premium, może skuszę się kiedyś na inne rodzaje, ale póki co te mi bardzo smakują i przy nich zostaję. 

 

taki sobie koleś :) z widzewa - Łódź, 2018-03-10 17:38

Chleb pojawił się u nas w pracy na promocji. Zasmakował mi i kupiłem. Poczytałem też na stronie i przekonują mnie wartosci jakie ma.

 

Grażynka W. - Konstantynów Ł., 2018-03-08 10:03

Jem już kolejny chleb żytni, bardzo mi smakuje w wersji premium. Jak już mi sie znudzi spróbuje kszyce.

 

catherina79 - Rosanów, 2018-03-08 07:49

Bardzo się cieszę że w końcu można kupić solidie zrobiony, upieczony, smaczny i jednoczesnie zdrowy chleb. Jak piekarnia utrzyma jakość bedę je nadal kupować

 

Krystyna - Łódź, 2018-03-07 13:13

No tanie to te chleby nie są! Ale przynajmniej nie z byle czego zrobione i osobiście wolę kupić mniej, zjeść mniej a coś wartościowego i pożywnego. Sama kromka jedynie z masłem już mi smakuje i daje dużo sytości. Zauważyłam też że jak zjadłam 3 kanapki z tym chlebem rano w pracy (tak ok g.8) to ocknęłam się, że jestem głodna jak już zbierałam się do domu około 15. 

 

klientka piekarni - Łódź, 2018-03-07 10:30

Chlebki są bardzo smaczne, pachną prawdziwym chlebem, a co dla mnie najważniejsze /bo chcę zrzucić pare kilo/ na długo wypełniają brzuszek :) Kupuję je już od paru tygodniu, naprawdę jestem z nich zadowolona i będę je kupować dalej, polecam spróbować.

 

Jolanta - Zgierz, 2018-03-07 08:38 

Prachleb kupiłam przez znajomą z pracy. Przyniosła kiedyś kanapki z tym chlebem i spróbowałam kawałek. Dla mniie rewelacja, czuję się lekko, zaczęłam regularnie odwiedzać miejsce odosobnienia :) i wystarczy mi kilka kromek czuję sytość, a nie tak jak w przypadku innego pieczywa, jem i jem..

 

Zbychu i Małgorzata - Łódź, Warszawa, 2018-03-04 13:27 

Jesteśmy fanami chlebów razowych i jedliśmy chleb z niejednej piekarni. Prachleb bardzo smakuje a co najwazniejsze jest zdrowy i nie nadmuchiwany, nie doprawiany drożdżami piekarskimi - dla nas to bardzo ważne. A kursując między Łodzią i W-wą chleby świetnie nadają sie na kanapki, nawet jedzone wieczorem kanapki nie są miękie i rozpadające się.

 

dario - Konstantynów Ł., 2018-03-01 20:17 

chlebek smaczny i syty, wreszcie mam podkład :-) do robienia kanapek do pracy i dzieciakom do szkoły

 

Katarzyna - Łódź, 2018-02-28 15:34 

chlebki smakują i pachną prawdziwym chlebem, dają uczucie sytości i energię, ja najbardziej lubię płaskurkę i samopszę, polecam!

 

Ksenia - Grodzisk Maz., 2018-02-28 10:03 

Do spróbowania chlebów przekonało mnie to, że nie ma w nich sztucznych dodatków, konserwatów. Wszyscy w mojej rodzinie jesteśmy wybredni jeśli chodzi o chleb, kiedyś nawet sama piekłam ale teraz nie mam czasu. Te są super, mają niepowtarzalny smak i walory odżywcze.

 

Goska - Łódź, 2018-02-26 21:19 

Po zjedzeniu chleba ma się uczucie sytości, które utrzymuje się przez dłuższy czas. Smaczny i zdrowy chleb ;)

 

http://vtmn.pl/2018/02/25/zarlo-news-luty-20181-prachleb-zrodlo-zdrowia-i-urody/

https://www.facebook.com/VTMNpl