PraChleb - Źródło Zdrowia i Urody

Dlaczego PraChleby?

20/09/2018

Dlaczego PraChleby?

1. Przygotowane są na podstawie oryginalnych, autorskich receptur wyłącznie na zakwasie żytnim.

2. Do wypieku PraChlebów wykorzystywane są tylko ziarna zbóż posiadające certyfikat rolnictwa ekologicznego: orkiszu, samopszy, płaskurki, kszycy, żyta, prosa, jęczmienia i owsa, które mielone są bezpośrednio przed przygotowaniem zakwasu i ciasta chlebowego co zapewnia zachowanie najwyższej jakości wszystkich składników zawartych w ziarnach: błonnika, witamin,
mikro- i makroelementów, kwasów tłuszczowych nienasycownych, białka i węglowodanów.

3. Zawierają ziarna pochodzące z upraw ekologicznych: słonecznika, dyni i siemienia lnianego.

4. Nie zawierają: dodatku drożdży, spulchniaczy, polepszaczy, przyspieszaczy, wypełniaczy, konserwantów, barwników, zaciemniaczy, wzmacniaczy smaku i zapachu, handlowych środków zakwaszających – nazywanych zakwasem, emulgatorów,  dodatku cukru, składników pochodzenia zwierzęcego

Czy na opakowaniu Twojego chleba zawarte są te informacje?

Prachleby powinny być wykorzystywane w zbilansowanej diecie, ponieważ dostarczają zarówno składniki odżywcze (białka, tłuszcze i węglowodany), jak również błonnik, witaminy i sole mineralne. Dzięki czemu wpływają na regulację przemiany materii, wspierają odporność organizmu oraz pomagają zminimalizować ryzyko zachorowań na choroby cywilizacyjne, do których zaliczamy przede wszystkim:
- schorzenia układu sercowo-naczyniowego (choroba niedokrwienna serca, nadciśnienie, miażdżyca, zawał),
- cukrzyca typu 2,
- astma oskrzelowa,
a także nowotwory.

PraChleby nie są tuczące i dlatego powinny być stosowane w trakcie kuracji odchudzającej ponieważ mają korzystniejszy skład dietetyczny, wyeliminowano w nich substancje szkodliwe i zwiększono zawartość korzystnych składników odżywczych.

Mamy nadzieję, że wśród naszych PraChlebów znajdą Państwo swój upragniony chleb.

ZYTNI PREMIUM 02

Powrót do listy Powrót do listy



Zobacz także: